© Jacob Steden

LURRA Editions -logo (klikkaa takaisin etusivulle)

Abbas Khider on syntynyt Bagdadissa, Irakissa vuonna 1973. Hän joutui poliittisista syistä vankilaan vuosiksi 1993–1995. Vapauduttuaan kidutettu Khider eli poliittisena pakolaisena eri maissa, mm. Jordaniassa ja Libyassa. Vuonna 2000 Khider sai turvapaikan Saksasta.

Hän opiskeli Münchenissä ja Potsdamissa kirjallisuutta ja filosofiaa ja aloitti runoilijana ja esseistinä. Hänen ensimmäinen, saksaksi kirjoittamansa proosateos ”Der falsche Inder” ilmestyi vuonna 2008. Teos kertoo poliittisesti vainotun irakilaisen kohtalosta. Khider sanoo löytäneensä saksan kielestä uuden kotimaansa. Samalla saksan kieli mahdollistaa hänelle tietyn etäisyyden hänen romaaniensa sisältöihin.

Hänen esikoisromaaninsa ”Der falsche Inder” (Edition Nautilus, 2008) ilmestyi vuonna 2013 englanniksi nimellä ”The Village Indian”. Kirjailija asuu ja työskentelee Berliinissä. Hän on saanut useita tunnustuksia ja stipendejä, mm. Nelly-Sachs-kirjallisuuspalkinnon vuonna 2013.

Kirje Munakoisotasavaltaan” (Brief in die Augerbirnenrepublik, Edition Nautilus, 2013) on Abbas Khiderin kolmas romaani.

 

Takaisin Kirjailijat-sivulle

 

LURRA Editions  –  PL - Box 197  –  00531 Helsinki